De kinderen

Natuurlijk hebben we ons eigen zwembad, maar er is ook een leuk strandje bij het meer van Rousset. Paard rijden, pony rijden, potten bakken, chocolade maken, een huifkartocht, een boottripje, er zijn volop mogelijkheden voor kinderen in de omgeving.

Voor de kinderen is er ook voldoende ontspanning te vinden in de grote parken zoals het Parc des Combes, TouroParc, Diverti'Parc of Acro'bath. Op de kastelen in de omgeving (en dat zijn er erg veel) worden in de zomer speciale activiteiten voor kinderen gehouden. Er is een boekje uitgegeven om de mogelijkheden voor de kinderen onder de aandacht te brengen. In Matour zijn speciaal wandelingen uitgezet voor kinderen.

Iets verder weg is Bibracte, een Gallisch dorp en archeologisch zeer interessante plek, waar een Nederlands programma wordt aangeboden. In Musée des Ursulines in Mâcon kunnen kinderen op een zeer leuke manier de geschiedenis van de streek ontdekken. In de tweede helft van juli is er het speciale 'Festival des mômes en pays Charolais'.

Tot slot zijn er minstens drie restaurants in de omgeving van Cloudeau, ingericht op kinderen.

logo_cloudeau

Telefoon: 0033(0) 960 351 101
Email: p.vander.bijl@orange.fr
Adres: Cloudeau, 71120 Ozolles, Frankrijk
     
foto's cloudeau