Recreatie en ontspanning in de Bourgogne

Het zuiden van de Bourgogne is het land van rust, ruimte, ontspanning, kunst en het goede leven. Cloudeau, in de Charolais, is de ideale plek om dit alles te beleven.

De Charolais/Brionnais is een gebied dat toeristisch nog ontdekt kan worden. De Charolais is het land van de witte koeien, grazige weiden, authentieke, sfeervolle steden en glooiende heuvels met prachtige vergezichten.

De omgeving van Cloudeau, vlakbij Ozolles, kenmerkt zich door een groen, deels bebost landschap met gezellige boerendorpjes en kastelen. Cloudeau is een prima vertrekpunt voor schitterende wandel- en fietstochten. In plaatsten in de buurt zijn korte en lange wandelingen uitgezet. Wij hebben ook een serie wandelingen vanuit ons huis voor u beschreven. Voor de meer getrainde fietser biedt de directe omgeving van Cloudeau vele uitdagingen. Er zijn redelijk vlakke routes langs smalle kanalen te vinden, zoals de route langs het Canal du Centre. De liefhebbers van mountainbiking kunnen op 100 meter van ons huis het bos induiken. Het hele jaar door zijn er in de regio bijna elk weekend (of dagelijks) rommelmarkten (brocante, vide greniers).

Wij hebben in uw gîte een grote stapel met folders en kaarten van alle mogelijkheden die de omgeving van Cloudeau biedt. Natuurlijk staan wij volledig tot uw beschikking om u te helpen met kiezen.

logo_cloudeau

Telefoon: 0033(0) 960 351 101
Email: p.vander.bijl@orange.fr
Adres: Cloudeau, 71120 Ozolles, Frankrijk
     
ontspanning cloudeau   Wandelen of fietsen langs de GR routes, voie verte en voie bleue, of onze uitgezette wandelingen.
Zwemmen in ons zwembad of in leuke zwembaden in de buurt.
Kastelen, Romaanse kerken of musea bezoeken o.a. in Cluny en Charlieu (département Loire).
Kanoën op de Loire of vissen in meren of rivieren. Zie de visgids.
Golfen in Autun, Montceau, Mâcon.
Paard, pony of ezel rijden bij Martigny le Comte.
ULM vliegen bij La Clayette of ballonvaren bij Chauffailes. Karting.
Boules spelen op ons eigen terrein.
Boottochtjes over de Saône, Canal de Bourgogne
Brocantes en weekmarkten in Paray-le-Monial, La Clayette, Charolles
Winkelen in Mâcon of Lyon (in oude centrum of Part Dieu, dép.Rhône).
Muziek, manifestaties, theater en exposities.