Wijn en keuken

Het beste kunt u vlak bij Cloudeau blijven en de Mâconnais en Beaujolais wijnen ontdekken. Cloudeau ligt in het zuiden van de Bourgogne tegen de Beaujolaisstreek (departement Rhône) aan. Op zo'n 20 kilometer van Cloudeau vindt u de Brouilly. Het is de grootste cru (1200 ha.). Daarnaast kunt u genieten van bijvoorbeeld de Morgon, Fleurie, Chiroubles. In 'Le hameau du vin' kunt u alles zien, proeven, ruiken, leren over de wijnbouw en wijnen.

De'Route des grands vins'leidt u door de mooiste wijngaarden en langs diverse mooie wijnhuizen in de Mâconnais en Côte Chalonnaise. De witte wijnen van Rully, Mercurey, Viré, Prissé en Pouilly Fuissé zijn wereldberoemd. U kunt in de buurt van Mâcon erg veel proefadressen vinden. U zult dan ook ontdekken dat er perfecte crémant (lekkerder dan Champagne?), aligoté, rosé en rode wijnen in deze streek te vinden zijn.

Vele lokale produkten maken de tafel tot een feest. Vlees van de Charolais koeien en schapen, kippen uit de Bresse, geitenkaas (bij Dufour vlak bij ons huis!!), slakken, kikkerbillen, chocolade, we kunnen oneindig doorgaan. In de omgeving zijn vele gezellige restaurantjes te vinden, vaak van uitstekende kwaliteit, maar ook aan meer exquise gelegenheden is geen gebrek. Natuurlijk kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden in de buurt.

logo_cloudeau
2
Telefoon: 0033(0) 960 351 101
Email: p.vander.bijl@orange.fr
Adres: Cloudeau, 71120 Ozolles, Frankrijk
     
foto's cloudeau